Rezidüel Uygulama
REZİDÜEL UYGULAMASI NEDİR?
Açık Ve Kapalı Alanlardaki Haşerelerle Mücadele Yöntemi Ve Kalıcı İlaçlama Uygulamasıdır. Rezidüel İlaçlamada Su İle Seyreltilmiş Sıvı İlaç Haşerelerin Aktif Olarak Yaşadığı Ve Dolaştığı Yüzeylere Ve Bölgelere Uygulanır. İlaç Ve Su Karışımıyla Elde Edilen Solüsyon Pülverizatör Yâda Atomizör Adı Verilen Cihazlarla Basınç Yardımıyla Damlama Biçiminde Yüzeylere Bırakılır. Bu Uygulamada İlaçlama Öncesi İlaçlanacak Alanın İyice Temizlenmesi Ve Her Türlü Pislikten Arındırılması Gerekmektedir.
İlaçlanan Alanlarda Dolaşan Haşere Ve Diğer Zararlılar Sentetik Preparatlarla Kaplı İlacın Yüzeyindeki Sentetik Koruyucuyu Vücutlarına Bulaştırır. Vücutlarında Tahriş Ve Solunum Yolu İle Sindirim Sistemine Kadar İnen Solüsyon Ölümlerine Yol Açar. İnsan Sağlığına Ve Çevreye Zarar Vermeyen Bu İlaçlama Tipi Oldukça Etkilidir. Rezidüel İlaçlama Sadece WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Ve Sağlık Bakanlığı’nın Onay Verdiği Kimyasallar İle Yapılmaktadır.
REZİDÜEL UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
Haşerelerin Ve Zararlı Türlerin Yoğunluğunun İyi Tespit Ve Analizi Edilmesi, Zararlı Türlerin Yoğunluğunun İyi Tespit Ve Analiz Edilmesi, Zararlı Veya Vektörlerin Üreme, Dinlenme, Gezinme Ve Saklanma Alanları Olan Yüzeylerin Hedef Dozda İnsektisitle İlaçlanması Başarı Oranını Belirlemektedir. Uygulamanın Yapılacağı Hedef Ve Yakın Çevredeki Tüm İntikal Alanları Da Dâhil Olmak Üzere, 4 Etkin Mücadele Yöntemi Uygulanır.
TOTAL İLAÇLAMA: Böceklerin Bulunabileceği Tüm Riskli Alan Ve Ortamların İlaçlanması Yapılmasıdır.
TAM İLAÇLAMA: Tüm Riskli Bölgelerdeki Haşere Ve Böceklerin Üreme, Dinlenme, Saklanma Ve Beslenme Alanlarının Tam Tespit Edilmesi Ve İlaçlaması Yapılmasına Denir.
ETKİLİ İLAÇLAMA: İnsan Ve Hayvanlarda Toksik Tehlike Oluşturmadan Sadece Haşereler Ve Zararlılara Yönelik Etkili Doz Uygulamasıdır.
DÜZENLİ İLAÇLAMA: İnsektisidin Kalıcı Etkisini Düzenli Olarak Sağlamak İçin Belirli Periyotlarla Uygulamanın Tekrar Edilmesidir.
Bu 4 Uygulama Birbiriyle Direkt Bağlantılıdır. Uygulamaların Birinde Yapılacak İhmal, Hata Yâda Bilinmeyen Bir Başarısızlık Tüm Mücadele Yönteminin Başarısız Ve Etkisiz Kalmasına Sebebiyet Verebilir.